„Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de şase luni până la alegerile generale…Eu cred că trebuie lăsat să guverneze.”

Kelemen Hunor – președintele UDRM a făcut câteva declarații la RFI referitoare la situația politică actuală, din România și despre relația Guvern- Parlament.

„Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de şase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moţiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe.

Eu cred că trebuie lăsat să guverneze. Pe noi în acest moment nu ne interesează o moţiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm, trebuie lăsaţi să guverneze aşa cum au dorit şi apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul.”

”Nu ne preocupă în acest moment o moţiune de cenzură” – Kelemen Hunor

„Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competenţe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârşit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face şi premierul.

Şi actualul preşedinte este deranjat de Parlament, sunt deranjaţi aceşti politicieni de Parlament şi ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Naţională, care aprobă orice gândeşte şi orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate.

Nu poţi să ocoleşti Parlamentul doar pentru că tu eşti Executivul, eşti de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porţi nici un dialog cu Parlamentul şi după aceea arăţi perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”.

Distribuie:

Lasă un răspuns