Cancelarul austriac Sebastian Kurz susține că atacul terorist de la Viena nu este o dispută între creștini și musulmani sau între austrieci și migranți

Cancelarul austriac Sebastian Kurz susține că atacul terorist de la Viena nu este o dispută între creștini și musulmani sau între austrieci și migranți:

“Trebuie să fim întotdeauna conștienți că asta nu este o dispută între creștini și musulmani, între austrieci și migranți. Nu ne vom lăsa intimidați de teroriști. Ne vom apăra cu toată puterea valorile noastre, modul nostru de viață și democrația. Cu toată hotărârea și fără compromisuri”, a declarat cancelarul austriac.

Reamintim că patru persoane şi-au pierdut viaţa şi şapte victime ale atacului de la Viena se află în stare critică, prezentând risc vital major.

În total, 17 victime ale atacului primesc îngrijiri în diferite spitale, în special pentru răni prin împuşcare şi tăieturi, a spus aceeaşi purtătoare de cuvânt. Alţi 10 pacienţi cu leziuni uşoare sunt în stare de şoc, a adăugat ea.

Autorităţile austriece au sugerat că în atacurile de luni seara ar fi fost implicaţi mai mulţi atacatori, dintre care unul a fost ucis.

 

Foto: BKA/Melicharek

Distribuie:

Lasă un răspuns