Adrian Chesnoiu: ”AFIR – instituție funcțională și în condițiile crizei generate de COVID 19!”

Adrian-Ionut Chesnoiu – Directorul general al AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) a declarat că agenția condusă de către el, este pregătită și funcționează foarte bine și în condițiile generate de COVID 19.

”AFIR – instituție funcțională și în condițiile crizei generate de COVID 19!

In România există astăzi o instituție pregătită ca în astfel de momente de criză să continue să funcționeze la parametri optimi.
Această instituție se numește AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale).

De ce aici la AFIR se poate?

Pentru că în ultimii 3 ani de când conduc această agenție, am pus în prim planul activității noastre, continuarea demersurilor inițiate de colegii mei de DIGITALIZARE totală a instituției.
În doar 3 ani am ajuns la performanța ca toate fluxurile de lucru să se desfășoare on-line prin Sistemul de Procesare a Cererilor de Dezvoltare Rurală.
Folosim semnătura electronică în relația cu beneficiarii noștri. După doi ani de negocieri, cazierul fiscal îl obținem noi pentru beneficiarii noștri direct din sistemul ANAF, iar cazierul Judiciar îl verificăm direct în sistemul MAI (după 1,5 ani de eforturi administrative). Extrasul de carte funciară momentan îl obținem noi pentru beneficiari de la ANCPI. Utilizăm mediul Cloud de stocare a datelor în ”dauna” ONPREM, economisind astfel aproximativ 435.000 lei anual.

Toate acestea se fac electronic și pot fi realizate de angajații AFIR din orice colț al lumii, inclusiv în situația în care s-ar afla în izolare sau carantină la domiciliu!

Evident că este loc de mai bine, pentru continuarea demersurilor echipei AFIR… dar avem nevoie ca decidenții să aibă viziunea viitorului nu pe cea a trecutului, a respectului reciproc nu a urii ideologice, a binelui general în dauna intereselor de grup și evident a dorinței de a construi, nu pe cea de a dărâma!

Pentru cei interesați să folosească exemplul nostru, le stăm la dispoziție!”

Distribuie:

Lasă un răspuns