BREAKING NEWS: Vaccinul pentru COVID-19 a fost descoperit în România

Profesorul universitar de imunologie Virgil Păunescu, coordonatorul Centrului OncoGen Timișoara – a declarat astăzi că:

“O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele.

P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!
Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata)

 

Pe data de 8 Februarie am publicat un articol care descrie tehnologia de producerea a unui vaccin împotriva Covid-19: www.preprints.org/manuscript/202002.0102/v1 (tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte)

Astăzi am aflat că pe data de 3 Martie, un grup de cercetători chinezi au publicat un articol aproape identic. https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.962332v1

Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 Februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își însușească rezultatele muncii noastre și apoi să adauge “All Rights Reserved”.

Așa că în timp ce presa românească relata uneori și cu ironie, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre,… deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor.”

Localizat la Timișoara, OncoGen este cel mai mare centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din Estul Europei.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns