Veneția – un oraș pustiu

Eforturile Italiei de a limita răspândirea bolii coronavirusului au condus la o scădere a traficului de bărci în faimoasele căi navigabile din Veneția – după cum arată imaginile capturate de către misiunea Copernicus Sentinel-2, anunță Agenția Spațială Europeană.

Guvernul italian a impus un blocaj la nivel național la 9 martie 2020, reducând drastic mișcarea bărcilor din Veneția, inclusiv „vaporetti” sau autobuze de apă, precum și navele de croazieră.

Aceste imagini transmise de ESA (European Space Agency) arată unul dintre efectele orașului închis, Veneția, în nordul Italiei. Imaginea de sus, surprinsă în 13 aprilie 2020, arată o lipsă de trafic cu barcile în comparație cu imaginea din 19 aprilie 2019.

Canalul Grand și Canalul Giudecca apar aproape goale în comparație cu anul trecut, iar traficul de la Veneția la insula Murano pare a fi inexistent.

Potrivit agenției italiene de știri, ANSA, străzile și canalele Veneției au rămas aproape goale de Paște – doar polițiștii care patrulau străzile și căile navigabile.

Între timp, blocarea a dus la o scădere accentuată a poluării aerului în toată Europa – în special la Roma și în nordul Italiei.

Distribuie:

Lasă un răspuns