Parlamentul decide data alegerilor. Victor Ponta consideră necesară moțiunea de cenzură.

Judecătorii CCR au decis ieri că „Parlamentul este cel care va reglementa, prin legea de prelungire a mandatelor autorităților locale, dacă stabilirea datei alegerilor se realizează prin lege organică (de Parlament) sau prin hotărâre de guvern”.

Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.

CCR a dezbătut cele două sesizări depuse chiar de PNL și Guvern privind legea adoptată de Camera Deputaților referitoare la prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor de către Parlament. 

Parlamentarii adoptaseră pe 23 aprilie, un proiect de lege prin care au prelungit mandatele aleșilor locali până la finalul anului, din cauza epidemiei, și au acordat Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor, prin lege organică.

Victor Ponta, președintele Pro România a declarat că singura soluție, în acest moment, este moțiunea de cenzură pentru schimbarea guvernului PNL, condus de Ludovic Orban:

“Inca o data Guvernul Orban PNL a adoptat o Ordonanta evident neconstitutionala – inca o data a facut o prostie / ticalosie ( una din doua – sau ambele)!

Ordonanta Guvernului Orban a fost atacata la Curtea Constitutionala chiar de PNL / culmea stupiditatii / iar acum PNL se plange de Decizia Curtii!

Din cauza incompetentei si incapatanarii lui Orban si a PNL acum sunt puse in pericol toate administratiile locale din Romania / si Parlamentul ( pe care Dl Iohannis si Dl Orban il fac in toate felurile ) trebuie sa “curete cioburile” si sa rezolve problema!

Pro Romania considera ca singura solutie sa restabilim ordinea constitutionala si administrativa este inlaturararea imediata, prin motiune de cenzura, a acestui Guvern iresponsabil! Orice altceva ne va duce la noi crize si disfunctionalitati!”

Distribuie:

Lasă un răspuns