Ioana Petrescu: ”Sper că este vorba despre o glumă!”

Ioana Petrescu (PRO ROMANIA) a reacționat la decizia Ministerului Finanțelor care pregătește o schemă de ajutor de stat prin care vrea să garanteze 80% din despăgubirile pe care societățile ce asigură credite comerciale le-ar datora clienților asigurați pentru neîncasarea facturilor la timp, ca urmare a unui articol publicat de Profit.ro

”Sper ca este doar o gluma ce am citit in presa, cum ca Guvernul vrea sa foloseasca 1 miliard din banii nostrii ca sa plateasca trei firme de asigurari. Conform unui articol de presa, Guvernul vrea sa garanteze 80% din despagubirile pe care aceste trei firme le-ar datora asiguratilor pentru neincasarea facturilor de la clienti.
Obiectul de activitate al acestor firmelor de asigurari este tocmai acela de a despagubi firmele asigurate care nu incaseaza la timp facturile de la clienti. Mai exact, firmele de asigurari fac bani atunci cand totul merge bine, dar au obligatia de a despagubi firmele, in baza politei de asigurari incheiate, atunci cand lucrurile nu merg cum trebuie si facturile nu sunt incasate.
Ei, acum lucrurile nu merg bine. Facturile nu mai sunt platite, nici pentru firmele asigurate si nici pentru multe alte firme neasigurate. Spre deosebire de restul firmelor, care au primit fix nimic de la Guvern (mai exact, un program IMM Invest pentru care nu se califica firmele care nu sunt bancabile), trei firme de asigurari ar urma sa primesca un 1 miliard din banii contribuabiliilor, printr-o schema de garantare.”
”Eu inteleg de aici ca Guvernul a finalizat cu problemele de la Tarom, problemele celor din Horeca, celor din divertisment, din cultura si din toate celelalte domenii lovite de COVID-19. A terminat Guvernul si programul care trebuie trimis la Bruxelles pentru ca Romania sa poată accesa fonduri europene pentru IMM-uri si acum, cum nu mai are nimic de facut, se ocupa de trei firme de asigurari”. – Ioana Petrescu
”Nu cumva sa plateasca ele ceea ce, in mod normal, ar trebui sa plateasca din banii colectati de la asigurati cand economia mergea bine si facturile se plateau la timp. Guvernul vrea sa plateasca contribuabilul roman pentru trei firme care au facut profit, dar au incasat banii in dividende fara sa se asigure ca vor avea din ce sa onoreze contractele de asigurari, daca va fi nevoie. Si iata ca astazi este nevoie, dar Guvernul a gasit o solutie prin care toti oamenii din aceasta tara ar trebui sa plateasca pentru trei firme de asigurări.
Nu sunt bani ca guvernul sa dea granturi IMM-urilor romanesti, cum se face in Franta.
Nu sunt bani sa reducem TVA in sectoarele afectate de COVID-19, cum se intampla in Norvegia.
Nu sunt bani pentru firmele din cultura, cum au fost in Germania.
Dar a gasit Guvernul 1 miliard pentru Coface, Euler Hermes și Atradius, trei firme de asigurari.
Cum am spus, sper ca este vorba despre o gluma!” – a declarat Ioana Petrescu (fost ministru de Finanțe).
Distribuie:

Lasă un răspuns