Analizele din apa uzată arată că a existat Covid încă din Decembrie 2019

Institutul Național al Sănătății din Italia a analizat 40 de probe de canalizare, colectate de la stațiile de epurare a apelor uzate din nordul Italiei între octombrie 2019 și februarie 2020. O analiză publicată joi a arătat că probele prelevate la Milano și Torino pe 18 decembrie au arătat prezența SARS-Cov-2 virus.

„Această cercetare ne poate ajuta să înțelegem începutul circulației virusului Covid în Italia”, a spus Giuseppina La Rosa, expertul în ape uzate de la Institutul Național de Sănătate italian care a condus această cercetare.

Cercetările din Olanda, Franța, Australia și din alte țări au descoperit indicii că virusul care provoacă COVID-19 poate fi detectat în canalizare, iar multe țări încep să preleveze apele uzate pentru a urmări boala.

Oamenii de știință au declarat că detectarea urmelor de virus înainte de sfârșitul anului 2019 a fost în concordanță cu probele din alte țări conform cărora COVID-19 ar fi putut circula înainte ca China să raporteze primele cazuri la 31 decembrie.

Distribuie:

Lasă un răspuns