Cum îți poți schimba laptopul? Începe Programul Rabla pentru electrocasnice.

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi emis săptămâna aceasta, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

El a adăugat că ordinul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, astfel că Programul Rabla pentru electrocasnice ar putea începe zilele următoare.

Întrebat dacă programul ar putea începe luni, Tanczos Barna a răspuns: “poate începând de vineri, că tot e Vinerea Verde”.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Mediului preciza că programul va avea trei subcategorii pentru a nu se transforma într-un „program de cumpărat televizoare”.

Potrivit acestuia, programul va fi axat pe aparatură care va avea consum mic de energie și va avea trei subcategorii pentru a nu se transforma într-un „program de cumpărat televizoare”:

“Eficiența prin reducerea consumului să fie maximă. Ne concentrăm în prima fază pe mașinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă și televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete și laptopuri. Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore.

În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiționat, mașină de uscat rufe și ce mai rămâne. Ele vor fi disponibile pentru cetățeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficiența programului să fie maximă și ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a mai spus ministrul.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este de:

– laptopuri – finanțare de 500 de lei;
– aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;
– tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;
– aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Distribuie:

Lasă un răspuns