Startup Nation se va lansa în curând. Ce condiții vor fi de data aceasta

🚀 STARTUP NATION 2024 🚀

 🔔 Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, anunță când va începe ediția din 2024 a Start-Up Nation. 

💡 Dacă ultimul Start-Up Nation a fost lansat în iunie 2022, ediția din acest an va fi lansată cel târziu în iunie, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Asta și pentru că Start-Up Nation 2024 aduce o noutate: necesitatea unor cursuri obligatorii de antreprenoriat pentru administratorii și acționarii care doresc apoi să aplice pentru granturi.

🌍 Mai exact, din luna iunie un antreprenor se va înscrie la cursuri de specialitate și își va alege un formator. Cursurile vor avea o durată cumulată de 40 de ore. Doar după ce a finalizat aceste cursuri de antreprenoriat, un solicitant va putea depune o cerere de finanțare de până la 250.000 de lei în cadrul Start-Up Nation 2024.

💶 Start-Up Nation 2024 va fi pe fonduri europene

În privința condițiilor care trebuiesc îndeplinite, Ștefan-Radu Oprea declară că „sunt condiții diferite, deoarece această ediție este pe fonduri europene. Primul pas vor fi cursurile pentru întocmirea planului de afaceri și apoi, va urma depunerea proiectelor”.

Din comunicările guvernamentale oficiale reiese că „echipele tehnice ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) lucrează împreună pentru a perfecta cadrul legal necesar pentru lansarea programului Start-Up Nation 2024”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei.

🌟 Schimbările față de edițiile precedente

Valoarea finanțării nerambursabile ar putea crește la 250.000 de lei per IMM, acoperind cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din proiectele ce urmează a fi depuse. 

⚠️ În plus, antreprenorii ar putea fi obligați să creeze cel puțin două locuri de muncă pentru a beneficia de această finanțare. 

În edițiile anterioare ale programului, suma oferită a fost de 200.000 de lei per beneficiar, deci anul acesta vine cu o creștere.

Link pentru mai multe detalii despre program: www.startup-euro.ro

#PrimulPasPentruProiectulTau

#FonduriEuroRo

Distribuie:

Lasă un răspuns