Consultări cu mediul de afaceri și universitar pentru relansarea economiei post SARS-CoV-2

La inițiativa secretarului de stat Liviu Rogojinaru a avut loc, astăzi, o întrevedere cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, mediului universitar, experţi şi consultanţi bancari pentru a analiza situaţia actuală din economie şi efectele crizei provocate de pandemia cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

La consultări au participat, ca invitați, secretarii de stat din cadrul MEEMA, Daniela Nicolescu și Dan Dragoş Drăgan, Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice și Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Simplificarea şi digitalizarea proceselor, aplicarea Legii Prevenirii, Codul Fiscal, adaptarea schemelor de sprijin pentru IMM-uri la contextul economic actual, precum şi decuplarea lor treptată de la bugetul statului şi reorientarea către fondurile europene au fost câteva dintre temele abordate în cadrul consultărilor de astăzi.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat, în context, pe participanţi în legătură cu existenta unor fonduri alocate României de către Comisia Europeană pentru relansare economică. Acesta a invitat companiile să fie pregătite să acceseze aceste granturi europene în valoare totală de un miliard de euro pentru relansarea activităţii.

Printre soluțiile identificate pentru repornirea treptată a economiei, s-au regăsit: crearea unor parteneriate între mediul de afaceri şi mediul universitar, includerea domeniului cercetării – dezvoltării – inovării ca parte a soluţiei la ieşirea din criză, precum și repornirea învățământului de specialitate.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a reiterat către participanţi invitaţia de a transmite problemele concrete cu care se confruntă în această perioadă, precum şi propuneri punctuale de ieșire din criza economică, astfel încât măsurile guvernamentale şi programele ministerului să răspundă necesităţilor imediate ale mediului economic.

Grupul de dialog se va reuni periodic, la întâlniri urmând să fie invitati şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale.

Distribuie:

Lasă un răspuns